РЕЄСТРАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВА В ПОРТУГАЛІЇ

Вступ

Португалія мала певні труднощі в тому, щоб встати на один рівень з іншими країнами Європейського Союзу, і її внутрішній валовий продукт усе ще значно нижчий за середній по ЄС. Але це не означає, що в Португалії погані перспективи для іноземних інвесторів. Португалія як природній торговельний вузол між Європою й Америкою має відкриту економіку й активно прагне залучати іноземні інвестиції, пропонуючи різноманітні пільги. Скористайтеся ними повною мірою – зв’яжіться з нами для отримання більш докладної інформації вже сьогодні.

Які основні типи компаній у Португалії?

Існує дві найбільш популярні форми корпоративної структури для іноземної компанії, а саме:

  • акціонерне товариство (S.A.);
  • товариство з обмеженою відповідальністю (Lda).

Які основні характеристики акціонерного товариства?

  • це стандартна форма для великих підприємств;
  • мінімальний основний капітал становить € 50 000;
  • мінімальна кількість акціонерів – п’ять;
  • суворі вимоги до звітності й аудиту.

Які основні характеристики товариства з обмеженою відповідальністю?

  • найбільш популярна форма для малих і середніх підприємств;
  • мінімальний основний капітал становить € 5 000;
  • мінімальна кількість директорів – два;
  • немає обмежень для іноземних учасників;
  • відповідальність обмежена вкладеною сумою.

Чи важко відкрити компанію в Португалії?

Набагато менш складно, ніж було раніше. В останні роки Португалія спростила свої процедури реєстрації компаній, хоча професійна порада як і раніше вкрай важлива. Ми є фахівцями з заснування компаній у Португалії, звертайтеся до нас за додатковою інформацією.

Як щодо прибуткового податку з підприємств?

Прибутковий податок з підприємств у Португалії відносно високий – 25% плюс 2,5% місцевий податок – хоча це вже досягнення. До 2005 року ставка була 30% плюс 3% місцевий податок. Крім того, Португалія може запропонувати вільну торгівельну зону на Мадейрі, де ставка прибуткового податку з підприємств набагато нижча, від 2% до 12,5%.

Наскільки просто набрати персонал у Португалії?

У Португалії сильна й високорозвинена галузь найму персоналу. Не бракує добре кваліфікованих кандидатів, але важливо бути впевненим у тому, що ви маєте справу з агентством з найму, якому ви можете довіряти. У нас є перелік рекомендованих фахівців з найму в Португалії – просто надайте запит на додаткову інформацію. Також варто відзначити, що португальське трудове законодавство захищає працівника, тому важливо отримати пораду до вступу в договірні відносини. У нас існує мережа місцевих фахівців, які будуть раді вам допомогти з цього питання, просто зв’яжіться з нами.

Яке нормативно-правове середовище?

Португалія століттями покладалася на міжнародну торгівлю, що в цей час відбилося в ліберальному характері її економіки. Нормативно-правове середовище не суворе, але не виходить за рамки стандартів ЄС. Іноземні компанії можуть інвестувати куди побажають, хоча існують обмеження в певних стратегічних секторах. Не існує перешкод для ввезення капіталу в країну, так само як не існує обмежень по репатріації прибутку або дивідендів.

Чи існують державні пільги?

Португалія пропонує щедрі стимули, багато за підтримки фондів ЄС, для залучення іноземних компаній, що бажають робити інвестиції. Існують спеціальні пільги для великих інвестиційних проектів і для пропозицій, які можуть вплинути на туризм, науку й навколишнє середовище.

Як щодо банківського фінансування?

У Португалії представлена більшість основних міжнародних банків і фінансових установ, що пропонують інвесторам повний спектр банківських послуг. Місцевий фінансовий сектор також здатний задовольнити потреби міжнародного інвестиційного співтовариства. Вам буде потрібен банківський рахунок, якщо ви забажаєте відкрити компанію в Португалії: ми будемо раді вам у цьому допомогти.

Як отримати більш докладну інформацію?

Зв’яжіться з нами, і ми будемо раді надати вам свою допомогу.